fredag 29 oktober 2010

Max Peezay

Det är ju lite min graj att vara sist med det senaste så nu har jag upptäckt Max Peezay. Han släppte en skiva förra året. Hej med i svängen-Recksén.
Det började med att någon länkade en you-tube video och sedan laddade jag ner skivan och nu går den varm i lurarna. Det fina i kråksången är att om jag köper skivan så får jag även Hop Louies illustrationer till låtarna. Då känns det ju värt att hosta upp.
Iofs är det faktum att jag blivit med lön också en del i upphostandet. Därför måste kultur vara gratis, så även fattiga får lyssna på Max Peezay. Förutom Max Peezay borde även mat, boende, resor vara gratis. När jag tänker efter borde pengar avskaffas för det är sjukt omodernt. Ba hej vi kör ett system från bronsåldern för det är fresh.
Denna snugga tröja köfte jag på Mobilia.

Förutom Max Peezay har jag idag varit på Mobilias köpcenter aka helvetets förgårdar. Jag han köpa hälsporrkuddar och temuggar men inne på Lindex var det tjyvkört. Svindel och paniksvettning. Jag höll mig fast i mina småbyxor (köp 2 betala för 3) och tittade neråt och tänkte på att andas. Strumpor hann jag inte köpa. Dessutom höll jag på att inte hitta ut.
I fuckin hate köpcenter, hur kan man bygga något så vidrigt? Och hur kan man ha 2 Espressohouse i samma lilla låda? Nu ska jag aldrig mer gå dit. Jag ska skaffa ny cykel och susa runt fri som vinden.

Nu ska jag bara säga Max Peezay en gång till.
Max Peezay

torsdag 28 oktober 2010

This s n that

Moshi moshi!
Idag var det kotknäckardags igen. Jag fick promenera till Möllan eftersom en ännu större vän av oordning hade snott min hoj. Ligister! Anyhoo jag knatade till möllan. Eftersom ärlighet är en av de andliga principer jag lever efter sa jag som det var: Jag har ont i röven.
Kiropraktorn bara skrattade, hon har humor, det är skönt. Det beror på hälsporren tydligen, jag får ont för jag belastar fel. Stetcha sätet är A och O. Det visste redan de gamla grekerna. Sen har jag ont i axeln också eftersom vissa hundar stannar ibland abrupt när vi är ute och cyklar. För att lukta på nåt viktigt kebabpapper eller så. Vissa hundar blir stadiga som små betonggrisar när dom stannar.

Det här är inte min hund. Det är en annan stackare som snart är tassllös

Jag läste den där boken om Staffar förexten. Den var helt ok,väldigt basic. Det verkar som att dom har annan hundkultur i England. Författaren ba: Din hund behöver minst en, helst två promenader om dagen. Eeehh...okej. I England kanske man släpper ut dom på bakgården vad vet jag.
Hon hävdade också ihärdigt att staffar behöver tröja och små hossor på vintern. Annars förfryser dom tassen så den trillar av.
Jag köpte en hundjacka till Saskia när hon var ett år eller så. Resultat: Hunden går ingenstanns utan trycker vid husväggen och skäms.
-Jag fäms mor, jag fäms, sa hon. Hon har lite svårt för tje-ljud. Sedan dess har hon sluppit kläder och hon har fortfarande alla tassar intakta.
Det jag tog till mig mest av var att jag som ägare inte ska blanda ihop mat med kärlek. Jag är alldeles för givmild med matrester och godsaker. Det råder skärpning här nu. Typ. I alla fall måste hon äta sin hundmat först...
 -Hej, jag är den gölligaste - mata mig!

tisdag 26 oktober 2010

Grekland

Läste en rubrik där det stod "Sverige ska hjälpa Grekland".
Ibland vet jag inte vad jag tänker med, men jag trodde på allvar att Sverige skulle stötta Grekland under deras ekonomiska kris.
Nähärå. Självklart handlar det om att vi ska skicka gränspoliser som ska stoppa flyktingar från att ta sig över till Grekland vid gränsen till Turkiet. Ett samarbete inom EU's gränskontrollmyndighet Frontex
Om ni fortfarande undrar över varför vi inte fick fri sprit, bättre väder och kan resa utan pass inom EU så är det för att det är sånt här EU är till för.
Stanna världen, jag behöver kräkas.

söndag 24 oktober 2010

Kuken

Som bekant ska man aldrig ropa tjolahopp förrän man har tvättat häcken och så inte i det här fallet heller. Kilade inom jobbet en sväng för att kolla mitt schema. Upptäcker att min kommande lön är åt helvete. Förhoppningsvis och förmodligen bara en liten informationsmiss på lönekontorit men i alla fall.  Efter att ha varit i Försäkringskassans ömma klor i flera år är jag helt enkelt överkänslig mot utbetalningsjidder.

So much för den bufferten liksom.

Fantastisk tevekväll igår. Jag brukar snörpa på munnen åt teve och svepa kulturkoftan tätare om min rundnätta lekamen men i går fick jag bita i gräset. Två drömprogram på raken. Först en inspelad föreställning som hette "Shima Niavarani är en übermench". Av och med Shima Niavarani.
Här är hon på bild. Självaste übermenchen. Så jävla bra. Plus en gudomlig röst. Jag vill se allt den här människan gör men för att det ska bli verklighet måste jag flytta till Uppsala så det är änna tjyvkört. Bara namnet. Herregud hennes namn är som ett poem. Mitt namn låter som en elktrisk stöt.

Nästa program i tablån var Persepolis, filmatisering av seriealbumet med samma namn. Också väldigt bra och nyttig för alla som inte har fetkoll på de politiska skeenden som ledde fram till dagens Iran. Det kanske folk har generellt, vad vet jag.
Vi får följa Marjane Satrapi från barndomen i Shahens Iran via islamska revolutionen och kriget mellan Iran och Irak då Satrapi skickas till Schweiz. Samtidigt är det en historia om att växa upp och bli någon slags vuxen.
Jag tycker filmen är både personlig och rörande och jag gillar den strama tecknarstilen. Det låter kanske som en tungsint film men den är väldigt rolig på sina ställen.Lika ljus som den är svart.
Här torskar punkaren Satrapi för sin västerländska jacka.

Anananans så läser jag Pippi Långstrump just nu. Förvisso humoristiska böcker men alltså det här med pappa Efraim som är kung över negrerna på Kurrekurreduttön...det känns ju inte särskilt kosher. Det vetti fan om jag hade läst dom för mina barn. Sen får Pippi vara hur härligt frimodig hon vill. Hon är ju rolig och stark i böckerna men vad tänkte Lindgren på när hon skapade Annika? Maken till tråkig brykärring får man ju leta efter. Kanske var det för att alla prussiluskor in spe också skulle få någon att identifiera sig med.

Nu ska jag läsa min splice nya bok om Staffordshire Bullterrier. Hundnörderi är det nya svarta.

Fridens liljor

lördag 23 oktober 2010

Cash money til I die

Jag vet att ni börjar bli trötta på mitt tjat om mitt ekonomiska uppsving. Men fuck you det här är min blogg! Idag kan jag meddela att det är löning på måndag och jag har en hel hunka kvar på kontot. Plus en i plånboken. Fatta värsta bufferten. En pizza för att fira. Yes sir!

onsdag 20 oktober 2010

mittwoch

Onsdag och influensasatan är äntligen om inte besegrad så åtminstone upptuktad. Jag andas fortfarande som sammanlagda astma och allergiföreningen men liiite mer ork har jag allt. I går besteg jag diskberget, utsikten var kanon.
Igår ringde jag även psyk för att fråga var i glödheta helvitte mina piller var nånstans. Visade sig att min läkare varit ledig 29:e när jag bad om nytt recept och intelligensreserven som tog emot mitt samtal hade inte befodrat det till en läkare som var i tjänst. Seriös sjukvård. Gudskelov går ju hela landet på antidepressiva så jag fick fuläta kompisars medecin. Jag har ju som bekant världens bästa och snällaste kompisar.

Läser just nu Väinö Linnas triologi om Finska revolutionen. Fantastiska böcker. Jag trodde att jag skulle tycka dom var för miserabla men dom är väldigt varma och fint skrivna. Dialogen är också på dialekt och den gillar jag skarpt. Proglemet med att läsa proletärromaner är bara att man liksom vet att det går åt helvete. In i andra boken när de röda har förlorat och de vita ska börja hämnas var jag tvungen att pausa med en lättsmält deckare. För fy satan när de hämnades hämnades dom rejält, arkebusering och koncentrationsläger.

De vita i den by som böckerna handlar om tvingar också alla rödgardisters fruar att städa åt dom när de tar Folkets hus som lokal åt skyddskårerna. Tydligen var kvinnorna i upproret särskilt hatade. kanske beror det på att de inte bara gör uppror mot övermakten utan också för de beter sig så "okvinnligt" har för mig att det brukar vara så med kvinnor i krig. Vore intressant att läsa mer om.

Eftersom jag gärna blir lite uppslukad av böckerna jag läser känner jag mig numera som en tavastländsk torpare. Perkele!

söndag 17 oktober 2010

Men Nu orkar jag!

Återuppstånden! Efter en veckas killförkylning eller höstinfluensan (båda av den dödliga sorten) känner jag mig äntligen piggare.
Igår kväll satt jag och kände mig isolerad och darrade på läppen och självömkade som bäst, sen gick jag på Debaser. Inte ett jätteroligt hak men sällskapet var av bästa sort. Bara att ha ett annat sällskap än snorpapper och en Staffordshire Bullterrier vart en klar humörhöjare. Visserligen pratar Saskia väldigt mycket men hon ljuger ju så dant och mycket av hennes samtal går ut på att hon ska få mat och ost och grisöron. Änna tjötig.

lördag 16 oktober 2010

men jag orkar inte...

Cyklade till apoteket för min antidepp är helt slut. Något av en bedrift för min kondition är som en 90-årings. En dö 90-åring. När det äntligen blev min tur visar det sig att läkaren inte skrivit ut något recept. Jag höll på att börja lipa. Jag ringde läkaren i förra veckan. Det går inte att få tag på henne överhuvudtaget för alla ringer och det går inte att ställa sig i kö. Jag ringer till receptionen för de kan tydligen ta emot beställningar på recept. Jodå, det gick ju jävligt bra. Fan fan fan.

Det är iofs bra att dom ändrar hennes telefontider. Hon är nämligen den enda läkaren på allmänpsyk och 45 minuter i veckan räcker inte för hela Malmö.

fredag 15 oktober 2010

Jag står inte uuut!

Okej i början var det lite mysigt att vara sjuk men nu är det skittråkigt!!! Om jag orkade skulle jag klättra på väggarna. Tyvärr orkar jag nätt och jämt gå i trappor och andas väsande hela tiden. Dessutom, dessutom har jag fått lokal böldpest på hakpartiet. Inte nog med att jag är döende jag är dessutom ful. Det passar inte mitt smixiga jag. Passar inte alls.

torsdag 14 oktober 2010

Till de moderna skarprättarna.

Jag läser ofta om utförsäkrade och vår situation. Jag lyckades klara mig undan socialbidrag med blotta förskräckelsen och det är jag jävligt jävligt glad för.


Det är jobbigt att läsa om oss utförsäkrade. Verkligheten är för mycket för att ta in ibland. Som när jag läser om en kvinna som inte får ersättning från Soc. för sina utlägg för medeciner. Apoteket hon hämtade ut dom ifrån var nämligen privatiserat och hade inte personnummer och namn på kvittot vilket Soc. krävde. När kvinnan frågade om vilka apotek som Soc. godkände fick hon svaret att de inte hade tid.

Gaaaaaah!!! Hur fan understår du dig. Ja just du socialsekreterare som handlägger det här ärendet.
300 spänn mindre går att hantera på din lön men på ett socialbidrag är det en veckas mat.
Ja just det, mat. Inte nagellack eller värmeljus utan jävla föda. Du vet, som människor behöver så de inte dör.

Jag fattar också att grundproblemet är politiskt fattade beslut men ni som administrerar besluten har också ett ansvar. Jag fattar att ni gör ert jobb men ert jobb är att tortera människor som är sjuka och lider. Sluta med det jobbet. Hur svårt kan det vara?

Sjukskrivningsreformen borde utlöst ett ramaskri hos handläggare på FK och Soc.
Ni borde rest er som en kvinna och gått ut från era trista kontor med neutrala gardiner och databord i björkfanér.
Men ni sitter kvar, ni stämplar och handlägger och avslår.

Att det tar emot att bli arbetslös i Alliansens Sverige är en liten förklaring men det är ingen ursäkt.
Det är tamejfan ingen ursäkt.

onsdag 13 oktober 2010

Sjukt

Förra inlägget blev änna lite rumphugget men Marika kom med vaniljbulle så jag var tvungen att prioritera.

Sedan dess har jag sovit, sovit sovit, för sjuk för att sitta upprätt. Hunden har varit jättesnäll och gått i idé hon med.
Jag har inte gjort någonting mer än haft massa besynnerliga feberdrömmar. Jag har försökt kolla film men orkar inte.
Det enda jag gjorde igår var handlade på Özen. Typ nässdukar, nässpray,  massa halstabletter och semla. Semla behöver man när man är sjuk. Tyvärr har jag tappat lukt och nästan all smaksinne så det var inte särskilt gott.

Jag snyter mig och dricker te med honung och hoppas på att det går över snart.

måndag 11 oktober 2010

Michelle Pfeifer

Jag är sjuk. När jag är sjuk tänker jag på Michelle Pfeifer i "Häxorna i Eastwick". Hon ligger skör och blek på kudden efter en förbannelse. Så skulle jag vilja vara som sjuk. Istället är jag rödrosa och högblank. Det skulle aldrig falla Michelle Pfeifer in. Hon har aldrig varit ens i näsrheten av ett snorpapper.

Hon är dock väldigt rolig som ond häxa i filmen Stardust. Hon är en bra skådis över huvud taget. Det är ju inte hennes fel att hon är så spröd och eterisk och att jag inte är det. Stardust var en doldis som överaskade. Pfeifer är ond och De Niro fjollbög. Sånt gillar jag. När skådespelare helt plötsligt gör helt om och gör upp med sina typiska karaktärsroller.

 

söndag 10 oktober 2010

Memento mori

Detta är en fontän med döden som man kan köpa på riktigt, googla så får ni se.

Moshi moshi!
Helgen är gådder och med den fina fröknarna Wendel, senior och junior som var här på besök. Vi hade det mycket mysigt, gick på resturang och besökte Mandala, affären med allt inom tomtar, troll döskallar och indianer. Man kan säga att den affären gick hem stenhårt åtminstone hos junior. Jag förstår henne, jag hade smällt av av lycka om jag hittat en sån affär när jag var 11 år. Jag smäller lite nu vid 33 också faktiskt. Och jag köpte rökelse. Det ska man elda på hösten, det är mysigt. Men bara Nag Champa, alla andra rökelser luktar grillkorv.

Efter att dom åkte blev det promenad i solen. Jag gick till ett litet torg jag aldrig sett förut. Torget hade en bilhandel med reservdelar till Saab och en alkispub och en konstig staty av en demolerad häst. Sånt var ju stort på 70-talet. I Gråbo fanns det tillexempel en staty med fyra aliminiumbumlingar travade på varandra. På statyn brukade ofta någon ung konstvetare klottra: Hundbajs i folie. Hehe.

Jag längtar lite efter att gå till en frisör, det har jag inte gjort sedan Brantings tid. Jag misstänker dock att dom ska skälla för att jag förstört mitt hår. Jag tror ofta att jag ska få skäll. Till exempel av djursjukhuset för att jag inte kan klippa klorna på min hund. De skäller så klart inte. Vore just en snygg affärsidé. Det är nog mer jag som alltid tror att jag gjort något fel sådär för säkerhets skull. That's taskig självkänsla for you.

tisdag 5 oktober 2010

raj raj raj

Jag skulle ju inte göra något mer idag och så stekte jag pangkakor av bara farten. Rejäla jävla pangkakor med riven morot och kikärtor i. Älskar den lilla stavmixern. Kan slänga hela övriga maskinparken nu. Eller nä. Råsaftcentrifugen kanske jag ska pröva innan jag försakar den. Annars bara: Vrrrr! Vrrr! med lilla stavmixern så har jag smoothie. Yes box ålrajt.

Träffade kiropraktorn idag, det är en rar böna. Knäckte nacke och axlar och den där muskelknutan jag haft sen utförsäkringen bara försvann. Bönan sysslar med akupunktur också, det är bra skit alltså. Jag förstår inte hur det fungerar men det fungerar. Smärtfri 2010 ska bli min slogan!

Idag har jag inte varit arg på någon. Måste vara kiropraktorn. Jo lite arg på tvätten såklart men den är ju så rälig. Kan inte fatta att jag tvättar hela tiden. Livet måste gå ut på något annat. Mens har jag också hela tiden. Tvätta och ha mens, fifan för vuxenliv. Tur att jag inte utövar det så ofta.

Igår bläddrade jag lite i Nöjesguiden. Jag har aldrig fattat nåt av Nöjesguiden. Inget de skriver om berör mig. En gång hade de en recension av Glassfabriken, det är mitt närmaste ögonblick med Nöjesguiden någonsin. Nej det är inte sant förresten, Glassfabriken blev nominerade till bästa café också. Vi vann inte men vi fick gå på Slagthuset. Yay. Det fanns typ fem caféer i Malmö på den tiden. Detta var alltså 1848.

PS: Om ni undrar varför jag har så vulgär bild så beror det på att jag är himla omogen.

måndag 4 oktober 2010

Inte mens.

Förövrigt vill jag bara påpeka att T9, Nokias ordlista alltså har ordet Wallenberg men inte ordet mens.

Ballar

Vaknade i natt av skriande träningsvärk i ballarna. Skånska ballarna that is, inga konstigheter. Undrar vad hon körde för träning igår egentligen, Tiffany. Rövmördarjympa-bas? Friskis har ju så mycket moderniteter nu för tiden.

söndag 3 oktober 2010

Träna med Tiffany

Jag svär att hon som har basjympapasset 10.00 på Friskis Heleneholm är Tiffany Persson egentligen. Skånsk frispråkig och alldeles underbar.

De som känner mig vet att Tiffany är en kulturpersonlighet jag beundrar oerhört mycket. Till exempel svarar hon i telefonen så här:
- Tiffany Persson, söt och singel. Bara en sån sak. Och hennes barn heter såklart Tommy och Twilight.
Riktiga Tiffany alltså, inte tränaren. Jag måste gå på fler av hennes pass, så himla härlig!

lördag 2 oktober 2010

Stand up for your rights - Sit down for your piss

Firar helgen med att dra upp båda persiennerna. Brukar låta ena hänga nere för det mesta, jag tycker inte man ska överdriva det här med ljus.
Fick ett infall att gå på Metro och höra Ella vända skivor i går kväll. Följde det infallet. Annars tillbringas mina kvällar i soffan tittandes på film eller i sängen läsandes bok vilket är ypperligt men jag tänkte vänta några år till innan jag blir total eremit och kuf. Skaffar jäääättelångt hår och kanske några fler hundar, hahaha :D. Närå.

På krogen träffade jag i alla fall massa trevliga människor. Fick ett hett stalltips på en kommande blogg. Blev tillsagd av Linda att jag måste lära mig sy.
-Min mamma syr åt mig, sa jag med löjlig röst. Linda suckade. Inplanerat: Syjunta.

Kvällens happening var en påstruken jämställdhetsivrare som såg till att tjejerna minsann skulle ha tillgång till toan inne på pissoaravdelningen.
-Killar ska fan lära sig stå i kö! Alla ska stå i kö!  Han var jätterolig. Klart uppfriskande när toasystem på krogen ofta är 140 pissrännor och ett WC. Som killar också köar till för det är så jobbig stämning vid rännan.

Ja herregud vad man får vara med om. I dag ska jag i alla fall slappa hemma.