söndag 24 april 2011

grattis påsk!

Idag är det Påskdagen och jag är helt lost bland helgerna. Det är liksom kanske en vanlig söndag eller en extra röd söndag. Je ne sais pas. Jag tror i alla fall att det var torsdag, söndag, lördag söndag och i morgon är det söndag men jag är apselut inte säker.

lördag 23 april 2011

Som jag har lallat i det soliga vårvädret. Nu gäller det att fort raska igenom alla vårgrejor så man har det gjort.
Ligga på kall jordig gräsmatta
Äta utomhus
Äta glass
Driva runt i Folkets Park
Sitta på uteservering utan att ådra sig frostskador
Sitta vid väggen
Titta på blommor och oha och åha
Träffa alla som kryper ur sina vinteriden
Skaffa bonnabränna

Jag känner att jag är på god väg alltså och påskledighet+fint väder är pressiss vad jag behöver.

onsdag 20 april 2011

Nu blommar löken

Tjena alla monsterdiggare

Igår gick jag på vårpromenad på Rasmusgatan, där blommade löken på alla tänkbara sätt. På Sevedsplan träffade jag två donnor från någon myndighet som var ute och kontrollerade hundägare. Jag vill säga att de kom från Länsstyrelsen men det är inte alls säkert. (en gång ansökte jag om lämp hos Försäkringskassan, jag och Babylon ha kommunikationssvårigheter).
Alltså de hade varit hemma hos någon och kollat läget, de var inte ute och haffade folk i största allmänhet. Mitt ekipage fick i alla fall godkänt.
Ändå bra grej. En del människor borde inte alls få ha hund. Kanske på sin höjd en vandrande pinne.

Sedan när jag strosade på gröningen vid Heleneholm kom det en knarkig knarkoman med sedvanlig pitbullblandning och undrade om hundarna fick leka.
-Nä, sa jag
-Fan vad du är trååååkig sa han.
Då kunde jag sagt att problemet inte var våra "kamphundar" utan att han var larmad som ett troll, men det är svårt att nå fram till troll så jag höll truten. Han borde typiskt bara haft en vandrande pinne.

fredag 15 april 2011

Obs! Namnbyte!


Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth även känd som Blubby tycker att årstiden Vår har alldelles för kommunistisk klang. Årstiden heter hädanefter Min.

Kom ihåg var ni läste det först.

onsdag 13 april 2011

Här vare fett!

Hej jag är tjock.
Nu ska jag berätta lite om hur det är att vara tjock.

Kläder
Klädtillverkare hatar oss tjocka. Jag kan inte se någon annan anledning till varför dom skapar läskiga tält i mörkgrön lycra o ba. kolla tjockis vilken trevlig blåsa!
Nej den är inte trevlig. Det är ett fult oformligt plagg som dessutom främjar svett för den är gjord av plast.
Jag talar för oss tjocka som ett kollektiv; vi har ingen som helst önskan att se ut som Barbapappa. Skärp er!
Vi vill ha samma kläder som alla andra men i större storlekar. Catfish?
Vi vill inte ha kläder i plysch/krossad sammet. Why? För det är fult.
Vi vill inte ha mysiga murriga kläder och ett tips, eftersom många av oss inte fyllt 74 så vill vi ha andra sorters plagg än aprikos sommarbyxa med trevlig virkad topp till. Igen, vi vill samma kläder som alla andra men i större storlekar.
Och ni, La Redoute som lägger till 75 spänn för plagg över stl 42. Lägg av. Det kostar inte så mycket extra per plagg, vi snackar inte om extra metrar här. Dessutom kommer era kläder från samma underbetalda textilarbetare som alla andra. Får dom mer betalt för XL-plaggen? Skulle inte tro det va.

Kärlek och sex
Tjockisen är en mytomspunnen älskare/älskarinna. Förmodligen för att gemene fru tror att fetma kommer sig av frosseri. Den som frossar i mat är naturligtvis helt lössläppt och snuskig när det kommer till ligga.
Den mesta fetman är tyvärr genetisk eller psykosocial (vi tröstäter) så det är tji med den myten.
Därmed inte sagt att tjocka inte kan vara grymma på sängkammarhambo.

Jag läste en gång en idiotkilles blogg om hur bra han tyckte det var att ha tjocka tjejer. Jo för dom ställde upp på mycket mer i sängen eftersom dom var rädda att de inte skulle kunna få någon ny kille.

Ett: Eller så har de tjocka tjejer han varit med varit experimentella men det var väl för mycket för att ta in.

Två: Jävligt nice att tänka att tjejen han har sex med "ställer upp" för att hon är rädd att du gör slut annars. Trevlig människosyn liksom.

Tre: Jag är nog tvungen att leta upp och döda honom.

Ett annat fenomen jag stött på är: killar som tänder på tjocka men är rädda för att bli retade av sina kompisar så de är bara med smala tjejer. Jag tror det ligger en och annan hund begraven här.
Jag tänker dels på att tjejer fortfarande är någon sorts trofé för killar och är din tjej tjock så är du som kille  alltså lite sämre. Som att ha en gammal bil.
Dessutom är porren nedlusad med BBW (det är engelska för tjockis) så någons runkobjekt måste vi rimligtvis vara. Sådär i hemlighet.
För min del är det helt ok. Jag skulle ändå aldrig kunna ha en sån mesig kille. Vad skulle mina kompisar säga.

Jag vet inget alls om hur det funkar i HBT-världen eftersom jag är ett fnasigt hetero.

Hälsan självt
Läkare gillar inte feta. Feta som har ont ska skylla sig själv. Vi är SvedaVärk och Brännkärringar hela bunten. Visserligen har vi ont och behöver hjälp men vi är ju så feta så läkareden har slutat gälla för flera kilo sedan. Möjligen kan vi få magsäcken förminskad. Då kan man bara äta pyttelite resten av livet och riskerar ständiga bristsjukdomar men man är i alla fall inte fet.

Fattiga fetton
Fetma är en klassmarkör. De sämst betalda jobben är tunga och lämnar inte mycket ork över till golfrundor eller aerobics. Den onyttiga maten är billigare än den nyttiga.
Ju fler högskolepoäng desto färre kalorier. Barnfetman ökar i takt med klassklyftorna.
Det om något är en anledning till föraktet och fascinationen för oss tjocka. Vi är lågutbildade, fattiga och hungriga.
Vi är allt man inte får vara. Vi skräms.
Det är bra.
Ni kan gott vara rädda.

tisdag 12 april 2011

VAOO i cyberdejtingvärlden


                                          -Hej - jag är en sur internetkille


Ja herre min lille jeremias.
Jag har reggat mig på en dejtingsajt. Igen.
Jag känner att jag platsar som Christer Pettersson på Nobelmiddagen. Närå inte riktigt, men nästan.

Jag kan ju inte hjälpa att jag är totalt ointresserad av Thailand, bergsklättring och tv-spel. För att inte tala om personer som på allvar beskriver sig själva med: Fötterna på jorden och glimten i ögat, söker en tjej med skinn på näsan. 4 real? 4 real.

Mitt senaste är att jag retar mig på hur män går till väga. Jag tycker att det säger en hel del om könsroller och vem som drillas i social kompetens.
1. De skriver en intetsägande, klyschig presentation och kompletterar med en dålig bild.
2. De skriver hejvilt till olika fruntimmer utan att bry sig om att läsa deras presentationer.
3. De blir aggressiva när dom får korgen
4. Som lök på laxen använder dom det gemensamma utrymmet för att gnälla om hur dåliga och oseriösa alla tjejer är.
Väldigt sexig stämmning.
Jag är ju skitjobbig så jag skriver till kundtjänst och ber dom ta männen i örat eller åtminstone förmedla lite verklighetsförankring men jag tror inte jag ska förvänta mig för mycket.

Fast alla är inte så, det går att hitta likasinnade katter bland hermelinerna. Jag tycker att det är roligt och spännande också. Folk på dejtingsidor är väl som folk är mest, många är trökiga men några är jättebra.
Jag är också jävligt jobbig på många sätt.
Fast jag är garanterat inte tråkig.

lördag 9 april 2011

Första vackra dan i maj fast i april då

Idag gick jag en längre morgonpromenix med hunden bafatt det är skönt när det är helg och ingen stress. Jag gick via Uddeholmsparken, alltså gräsmattan vid Lönngården som är döpt med sedvanlig Malmöhybris. Där träffade jag några utlevade vivörer aka fyllon som undrade om jag hade en krona eller åtminstone en cigg.
-Nä jag har bara bajspåsar, sa jag-
- O nej, de kan vi ju ente röga, sa vivörerna och gick vidare.

Så sant som det var sagt.

Annars har jag inte gjort många knop, idag. Jag kan inte sköta mina hushållsgöromål med mitt trasiga finger och det är ju Jättesynd. Verkligen.
Jag åt hämtmat från restaurang Sibylla vid väggen med Linda. Det var fint och soligt och kallt om röven som det ska vara på våren. Det drällde möllanindivider överallt. Lite fint men ändå skönt att inte bo där.
Det var alles, klart slut.

torsdag 7 april 2011

Miranda-moment


Igår hade jag ett Miranda moment. Ni vet hon rödhåriga i SATC som är arg och rädd och har tillitsproblem. Jag önskar att jag vore som Samantha, ni vet, glad, kåt och självupptagen men jag är tyvärr mest som Miranda.
Anyhoo.
i ett avsnitt sätter Miranda i halsen och dör nästan kvävningsdöden i sin lägenhet. Eventuellt har hon en katt men det dumma kräket kan ju inte utföra Heimlischmanövern.
Hon hostar upp och överlever men är därefter för alltid medveten om vådan av att bo själv.

Igår gjorde jag något inte alls lika dramatiskt men ändå fick jag ett Miranda-moment. Jag mixade nötter med min stavmixer och dom fastnade i bladen så där jobbigt så jag skulle bara pilla loss dom.
Ja sladden satt i.
Ja jag kom åt on-knappen.
Blodet sprutade. I panik ringde jag först en kompis och sen sjukvårdsupplysningen. Hunden pep och var orolig. Sedan tog jag en taxi till vårdcentralen och medan jag väntade på den höll jag på att svimma. Det hade ju just varit ljusblått. Men jag satte mig och andades sådär med huvudet nerböjt som de gör på film sen stapplade jag ner och tog taxin.

Allt ordnade sig och jag har tre ynka skärsår i vänster pekfinger.

Jag älskar att bo själv, det är det bästa jag gjort efter alltför många år i mer eller mindre fungerande kollektiv men just där och då hade det varit skönt med en sambo eller två.

För övrigt älskar jag personalen på kvällsöppna vårdcentralen Granen. Klockan 21 på kvällen när alla andra sitter i tv-soffan lappar dom ihop idioter som inte borde få lov att ha stavmixrar och dom gör det leende. Å mitt älskade landstingsproletariat, vitklädda och underbetalda jag förstår inte riktigt hur ni står ut men jag är så oerhört tacksam för att ni faktiskt gör det.

tisdag 5 april 2011

Ja visst här sitter jag med min macbook och leker vuxen på tåget till Malmö.
Har ett litet mobilt internet med mig, vi får väl se hur det går. Kanske tar internet hela mitt inlägg. Internet ger och internet tar, välsignat vare internets namn.

Har haft minisemester/långweekend i Göteborg som vanligt. Fredagen gick av stapeln med kött och vin, inte alls oävet om ni frågar mig. Nu tipsar jag om ett gott vitt vin innan jag glömmer av det: Leth.
Såja.
Vitt vin brukar vara svårt, antingen surt och strävt eller sött och klibbigt med smak av skolavslutning. Men detta är gott. Leth och gott. Hehe. Fem dagar i Göteborg, ja jävlar.

Träffade en Staffe-människa på centralen. Han tyckte Saskia var underbar och tog numret till kenneln. Jojo. Kunde inte varit stoltare om jag så gjort hundjäveln själv.

Nu ska jag kolla film och macca mig.
Hejs