tisdag 12 juli 2011

Guten abend

Jag mitt smarto drack en kopp java klockan halvåtta. Hallå! Jag är ju värsta tanten och kan inte dricka kaffe efter klockan 17 det vet jag ju mycket väl. Men det var gott och kändes lyxigt och kvällen var härlig. Det är värt att vara svettig, ryckig och vaken ett tag.

I måndags var jag först sen sedan gick jag hem efter två timmar, bara yes tack för insatsen Agnes, verkligen. I morgon ska jag försöka vara mer plikttrogen och redig och punktlig och hela det. Allt känns trots allt lättare när man kan spela Ebba Grön på jobbestereon, jävla bra Ebba asså. Fruktar lite för att se Pimme på stan, han hålls tydligen i krokarna. Ni vet när man ska vara så där tyst och cool och låtsas att man inte känner igen kändisar? Inte min starka sida. Thåström om du läser detta. Håll dig undan!

Å i dag kom glasögonen! Hooray! Det är så jävulskt skönt att slippa ha linser. Nu ska jag bara vänja ögonen vid att synfältet är avskuret. Just nu känns det lite mystiskt att det är två svarta streck mitt i verkligheten. Men järnspikar vad snögga dom är.

söndag 10 juli 2011

Sonntag

Herliga söndag, snart ska jag jobba. Herligt att börja med en sexdagars efter semestern. Fast söndag är bara knappt 5 timmar så den räknas inte.

Jag tränar på att använda vänster pekfinger (ni vet den jag körde i mixerstaven härförleden) för min arbetsterapeut Maj-Britt har sagt att annars kan hjärnan glömma att den finns. Det vill jag ju inte för allt i världen för då kan jag få ett sånt dära redrum-finger som i The Shining och det slutar ju inget bra.

En ganska sorglig vecka avslutades i fredags med gråt och tandagnisslan men återuppstod på lördagen som fågel fenix. Nu mår jag efter omständigheterna väl. Nu ska jag gå till jobbet så jag får ha kafferast någon välsignad gång.

torsdag 7 juli 2011

Gnälligt

Kära dagbok
Jag är gnällig.
Varför är mina glasögon så jämrans sena? De kanske inte kommer förrän nästa vecka.
Varför läker aldrig mitt skoskav och varför har jag köpt skor och sulor för 4 lök men har fortfarande ont?
Kan jag bli sjukskriven på 20% eller har Reinfeldt avskaffat mig?
Går det öht att få en läkartid?
Varför kliar det så infernaliskt runt ögonen och varför är jag så låg på kvällarna? Ingår det i konceptet semester att få en släng ångest en vecka efteråt?

Skönt att gnälla av sig lite, nu känns det faktiskt bättre.

onsdag 6 juli 2011

Random

Det var helt okej att börja jobba men jag blir rysligt trött. Tröttare än någonsin. Tur att jag lagade mat i söndags annars hade jag ätit mackisar precis hela veckan. Och det är faktiskt en rätt kass energikälla.

Köpte pistagenötter på Özen men de var tyvärr lite ruttna, som tyvärr rätt mycket är på Özen. Trist men sant. Känner en diffus längtan efter sill. Förmodligen en sommargrej. Det gäller att pressa i sig jordgubbar, bigaråer och färskpotäter innan det är över.

Fick kataloger med höstkläder idag. Uggabugga. Bara grått o lila för hela slanten. Inget jag vill tänka på nu.  Sommaren är ändå förtvivlat kort, det behöver inte förstärkas av höstkataloger.


Nu blev det tillfälligt avbrott i bloggandet för linserna trillade ut, de blir helt torra o räliga efter en dags användning. Måste ringa i morgon o kolla vart mina brillor blev av.

måndag 4 juli 2011

stuff n shit n stuff

Okej jag erkänner: Jag har vääldigt mycket saker.

Jag har också en fullständigt lögnaktig bild av migsjälv om att jag inte skulle gilla att shoppa. Jag löööv att shoppa, gå i affärer däremot gillar jag inte alls.

Till exempel åkte jag på semester med en väska och kom hem med två. Jag fick tjata till mig en låneväska av Agnes och Krister för Alingsås och Balders  Hage blev dödsstöten för vad min rullväska kunde hantera. Jag skyllde mig själv hela vägen hem. Utom till Alingsasåspendeln för då bar Disa min väska. Moahahahaha! Äh. Hon gillar sånt. Annars är rullväska+handväska +weekendbag+staffe ett väldigt smidigt ekipage.

Vad hände sen då? Jo jag kommer till jobbet och min snälla arbetskamrat har hamstrat Marimekkomuggar till mig. Sen då? Jo jag springer rätt på 5 Ittalaglas som behövde ett kärleksfullt hem och en sallasdskål från Åhléns 50-talsserie Inga, ni vet. Ja det var ju bar o köp.
Jag är verkligen helt rätt peson att jobba på loppis.
I CANT FUCKING HANDLE IT!

söndag 3 juli 2011

Back in black

Tjo och tjim
Förbereder mitt återtåg till arbetet, hej lilla Emmaus! Jag har glömt exakt allt så jag räknas nog mest som PRAO idag. Jag kan inte kassaapparaten och inte svara i telefon, kankse kan jag kopiera och städa men det ska vi inte ropa hej om innan vi slagit oss i backen.

Jag har inga glasögon för dom la jag ifrån mig på handikapptoan på flygplatsen i Nice. Ajöss med dom ba. Nu har jag haft linser i två veckor i streck och längtar efter att få bli ett rekordeligt brillmongo igen. Förhoppningsvis anländer dom idag. Annars blir jag vansinnig!!! Semestern var fab såklart, ungefär lika varmt på riviäääääran som i Alingsås, staden där bussar och tvättstugor icke användes på söndagar för annars blir gud arg. Där lever folk i tukt och herrans förmaning iförda gore-texjackor. Närå jag gillar a-sås på ett sätt. Men litta bonnigt är det allt. Nu ska jag borsta tänderna. AJÖ