fredag 30 september 2011

Jag får väl skita i att gå

Har nu rivit av ett morgonbesök på Löplabbet. Ortopeden kunde inte se några konstigheter. Han ville avvakta och se vad sjukgymnasten säger. Lite svårt att få kläm på de där sjukgymnasterna, hon jag hade sist tejpade foten och det var väldigt skönt. Jag har ändå räligt ont i hälen och i höften. Störigt as fuck. Jag frågade ortopeden sist om jag kunde få ett träben. Han skrattade nervöst. Fatta att jag hade varit kingen bland fantasynördar. Ahrr!
Sen gick jag ut i det fina jävla vädret och alltså är det helt legitimt att sitta inne och mögla vid datorn nu. Idag hade jag också mina väldigt snigga tights med fuskskinn på framhasorna. Hujedamej vad oskönt. Helt svettig på benen. Men sniggt.

torsdag 29 september 2011

Jag intervjuar mig själv.

Hittade en lista hos lisakristin som jag stal omedelbums


BRUKAR DU KOMMA I TID:
Ja, är jag fem minuter sen skäms jag.

HAR DU BRA KONDITION:
Nej men ett autogiro hos Friskis som tickar...

NÄR BLEV DU FOTAD SENAST:
På Lindas kräftskiva för några veckor sedan. Jag såg just bildbevis på Facebook.

HUR KÄNNER DU DIG NU:
Trött och liksom obekväm. Ont i nacken, ont i foten och allvarlig stukning på själen. Förmodligen har jag susningar i knäna också.


VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER:
Svart såklart, ibland skojar jag till det med vitt eller grått. Beroende på årstid. Jag gillar även turkos, orange och cerise men mest på sommaren. På vintern ska man vara maxat dyster.


KAN DU LAGA MAT:
Jag är riktigt grym på att laga mat.

VAD PLUGGAR DU:
Pluggar?



BLIR DU BRA PÅ KORT:
Ibland, framförallt vill jag vara med på alla kort men eftersom jag pratar mycket och livligt ser jag titt som tätt Helt Jävla Tokig Ut. Men det är okej bara jag är med.

NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST:
I förrgår för jag orkade inte något mer efter att ha jobbat i 4 timmar.

VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET:
Nejvars

HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR:
Jag hade en helt okej kväll. Svårt att somna, svårt att gå ner i varv. Gick ut med hunden mitt i natten, det var behagligt ute inte alls kallt. Läser Harry Potter and the goblet of fire, den är väldigt bra.

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN:
Kaffe. Bryggt i mockabryggare. Stor balja.

ÄR DU NYTTIG:
Det kan man då rakt inte påstå. Jag tycker att ost grädde och smör är basen i en balanserad kost.

HAR DU NÅGONSIN HAFT NÅGOT JOBB:
Jag började jobba när jag var 19, sen bestämde jag mig för att sluta med det när jag var 25 sen började jag igen vid 30 och nu ska jag nog sluta igen tror jag.

ÄR DU BLYG:
Jag är the opposite of blyg

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG:
Klockan 10 och klockan 14, sover på dagen alltid alltid alltid

VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST?
Min lillebrors SEGA på 90-talet.


VILKET TV-SPEL ÄR DITT FAVORITSPEL?
Favoritspel?

HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
Två stora stark, en om jag har slarvat med maten.

HAR DU SPYTT OFFENTLIGT?
Jadå

JAG SOVER:
En gång på natten och en gång på dagen.


VAD SA DU SENAST?
”Nu får vi lägga på för jag ska sova.”

VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS?
Nej. Jag var på Roskilde 2004 eller nåt sen på lite random punkfestivaler och på Möllevångsfestivalen men i somras, nada.

VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN?:
Carron

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU:
Lovor, dolares, lusidorer

HAR DU SNYGGA SKOR:
Ja även om jag måste begränsa mig eftersom jag inte har någon häl direkt att snacka om.

VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE:
Gomorron nusse.

HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT:
Ja.

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT:
Hunden

HAR DU KÖRKORT:
Nej

ÄR DU ENSAM NU:
Nej.

VAD SER DU FRAM EMOT MEST DENNA VECKA?
Jag ser inte fram emot så mycket, jag tycker det mesta känns jobbigt just nu. Jag ser fram emot att det ska gå över. Det var skojsigt att intevjua sig själv såhär, det ska jag göra fler gånger.

Det går sådär nu.

Kära bloggbok, detta är mina största intressen nuförtiden:

Ringa Löplabbet för att jag har ont i foten.
Ringa Abels Rehab för att jag har ont i foten.
Ringa Försäkringskassan och fråga när pengarna kommer.
Ringa läkaren för sjukskrivning.
Ringa Arbetsförmedlingen och berätta vilka jag ringt.

Jag ringer och ringer och ringer och ringer och det är tur att jag är arbetslös för jag hinner inte jobba så mycket som jag måste ringa.

Det sket sig med Skivesset. Trevligt ställe, very High Fidelity men jag är ett jävla vrak för tillfället. Utmaningar som duscha och laga middag räcker just nu.
Känner en enorm lättnad över att ha blivit sjukskriven och en enorm oro att min sjukskrivning inte ska godkännas av Försäkringskassan. Men jag Ska Inte Tänka På Det Nu. Försöker göra mysiga grejer. Läsa Harry Potter, gå hundpromenader. Det funkar. Mest är jag sjukt trött och trött på att vara trött.
Jag är lite på samma läge som i juli och det var bara två månader sedan.
Egentligen är det inte konstigt alls att jag mår dåligt. Jag gick från ett jobb med trevliga arbetskamrater och regelbunden inkomst till coachkurser på AF och ett virrvarr av papper och blanketter och ett aktivitetsstöd som ingen vet hur mycket det blir. På några veckor var hela livet upp och ner.

Jag har försökt att ta det med så mycket ro som möjligt, tänkt att jag ska göra min del så får resten lösa sig men jag orkar inte. Jag tänker tankar om att bli inlagd så jag slipper allt alternativt säga upp lägenheten och flytta hem till mina föräldrar.
Jag ska naturligtvis inte göra någotdera men det är så det känns. Jag orkar inte administrera det här skitlivet längre. Nu får fan någon annan ta över.

Men jag vet att även det här tillståndet går över. Jag kommer må bättre, kanske redan i morgon. I morgon ska jag ju dessutom till löplabbet och kolla varför jag har så ont i foten.

fredag 16 september 2011

Tummen ur röven

Denna vecka har jag sannerligen fått tummen ur röven. Vilket är mer än vad man kan säga om min före detta arbetsgivare Emmaus Björkå som inte bara har missat att sjukanmäla mig i juli (det kan eventuellt ha blivit av den här fredagen) utan även misslyckats kapitalt med att skicka hem ett arbetsintyg. Jag bad om det samma dag jag slutade men det är klart, två veckor kan ju susa förbi med blixtens hastighet. Inte heller har informationen om hur lönen för min bidragsantällning fungerar förmedlats så det ska bli mäkta intressant att se vad lönekuvertet innehåller denna månaden.

Mer om detta efter den 25:e tills dess är det oliiidligt spännande.

Jag har även avnjutit en härlig sammankomst hos Arbetsförmedlingen. Det var jag och fyra andra utförsäkrade kvinnor. Vi har alla arbetstränat olika länge och nu ska vi slussas till nästa arbetsträning som i slutänden ska leda till ett jobb. Det låter ju fint men i praktiken kan en arbetsgivare ta in folk på arbetsträning och sedan ska beklagande på huvudet och säga att: tyvärr går det inte att anställa. Mina olyckssystrar hade lastat av pallar på ICA och Coop, arbetat i skolkök och på kontor, utfört arbete gratis i flera månader bara för att sedan spottas ut när det börjar glunkas om anställning.

I jämförelse med dem har jag sluppit väldigt lindrigt undan. Jag fick ju faktiskt ett år anställning. Alltså jag fick lön när jag arbetade, något som snart ska in på listan över fridlysta föremål.

Det ska naturligtvis inte fungera såhär. Det är så det brukar heta. Vi som arbetstränar ska inte utföra nödvändiga uppgifter, i så fall ska arbetsgivaren anställa. Men vem kollar? Jag bad AF om uppföljning flera gånger under min tid på Emmaus. Ingen svarade, ingen kom. Vem stoppar Ica eller Coop från att göra samma smutsiga deal med nästa utförsäkrade som måste tacka ja till anvisad plats eller bli av med sin inkomst. Arbetsförmedlingen gör det inte och facket hästesover som vanligt.
Vad denna flodvåg av gratis/kraftigt rabatterad arbetskraft har för inverkan på lönenivåerna behöver man inte vara raketkirurg för att räkna ut.

Ja det var ett helsjukt möte på AF som det ofta är, höjdpunkten levererades dock av en f.d. undersköterska.
Handläggaren säger: Om man tänker i större perspektiv kan ju till exempel en undersköterska passa bra på en hudvårdssalong.
Undersköterskan: Ja eller hur, för det är ju exakt samma som att man ha torkat skit i 14 år.
Ridå.

onsdag 7 september 2011

Liksom himla odramatiskt.

Jaha då har jag varit arbeitsloos i två dagar. Känns inget speciellt. Klart jag skulle lika gärna kunna vara bara lite långledig. Känns lite tomt och overksamt om dagarna.

Anyhoo. Jag var och träffade Arbetsförmedlaren. Hon var effektiv som vanligt. Som jag fattar det ska jag bara ligga lågt tills hon har ringt och kollat grejer. Eller nä, jag ska titta på platsbanken för inspiration också. Det är ju en motsägelse i sig men skit samma.
Sedan får jag aktivitetsstöd fast jag är berättigad a-kassa. Mystiskt. Å ena sidan sparar jag mina dagar å andra sidan kan jag avkrävas aktivitet. Jaja, jag sitter still i båten tills det börjar gunga ordentligt.

Idag slängde jag teven. Med prima hjälp av Sara, thanx MKB för elektronisk återvinning. Väldigt skönt men nu är det liksom ett hål i min inredning. Verkar inte bättre än att jag är tvungen att loppisfynda något litet rart bord som piffar upp det hela. Eller möbla om helt. Eller måla om. Ack ja det arbetslösa lifvet. Då rakt för mycket dötid.

måndag 5 september 2011

Oh me, oh my

Idag slutade jag på jobbet.
Liksom for good. Eller kanske inte, kanske ska jag återuppstå som fågel fenix, eller rättare sagt timvikarie. Det får framtiden utvisa. Lite konstig dag, städade med nya chefen på morgonen och sen stod jag i kassan och sen var det tack och ajö liksom. Jag ska träffa alla på lördag, det får bli mer ordentligt hejdåande då. Ändå folk jag har träffat 5 dagar i veckan i 2 år. Det känns.  Det fänns, som Saskia skulle säga.

Saskia ligger brevid och fiser. Det är liksom så lätt gjort att jag tröstmatar henne när hon löper. Skitdumt. Nu har jag en hund som både läcker och stinker. Hur tänkte jag där liksom.

Inte bara sorgligt att sluta jobba. Jag är liksom ingen utpräglad jobba-och-göra -rätt-för mig människa. Jag är mer en sovmorgon och gå o fika människa och det får jag tid med nu. Om inte AF hittar på något skit. Jag är lite rädd för AF. Men om Gud vill och röven håller får jag stämpla och vara i fred. Det är väl ändå inte för mycket begärt?

lördag 3 september 2011

Denna dagen - ett liv

Tjera dagbok
Idag gick jag upp kl 14. En bra tid, viktigt att hålla på goda rutiner såhär när jag ska bli arbetslös och allt.
Hunden löper. Det innebär att man antingen har hundmens överallt eller en olycklig hund i småbrallor som ibland får frispel och försöker skava av byxan mot allt så bord och stolar yr omkring. Två fullgoda alternativ om du frågar mig.
Tänkte köpa kräftor till kvällens rajtantajtan. Insåg att kräftorna borde köpts i förrgår. Tänkte baka smarrig efterätt för att kompensera kräftbortfallet. Lunchade waldorfmat med Bojjan och Daggan för länge för att hinna baka.
Okej jag tar med mig folköl, det är ju precis lika festligt som någonting annat.