fredag 30 december 2011

Också ett nyår

Min plan att åka bortom all ära och redlighet - närmare bestämt till Ramhult - gick om intet. Jag har fått influensa och firar av 2011 med svettningar och hosta. Lika bra. Min skotträdda hund ska få sova sig igenom ett nyår på en strictly chemical basis.

Bonus i det hela är att jag åkte hem till föräldrarna igen och blir grundligt bortskämd med hundpassning och chokladglass och jag vet inte vad. Den sekundära sjukdomsvinsten står högt i tak och det är en riktig höjdare att bli så här ompysslad det säger jag bara.

Jag har nu varit på västkusten i 14 dar och det har varit jättefint men nu har jag hemlängtan. Ni vet, min egen säng, min egna smutsiga disk och det vanliga livet. Det är så det ska kännas, det är lite halva poängen med att åka bort.

Det var skrämmande varmt och soligt här i början men nu har ett redigt skitväder med regn och vind varat i flera dagar. Skönt ändå, jag vill ju känna igen mitt Göteborg.

Tänker mig en vilsam nyårskväll med god mat och Ipren i stället för skumpa.

torsdag 15 december 2011

fiffigt

Idag tycker jag min doktor är extra fiffig som glömt skriva ut ett nytt recept. Hoppas på alla sätt och vis hon gör det tills i morgon för annars får jag vara utan i helgen och då blir det snurrigt fast inte på ett behagligt vis.
När vi ändå snackar recept så har jag fått träning utskrivet på recept. Bara det att det ingår inte i något högkostnadsskydd. Skulle jag t.ex träna på Friskis skulle jag betala 50 kr per gång. Ponera att jag tränar två gånger i veckan blir det facila priset 400 i månaden. Det är hundra kronor mer i månaden än vad jag autogirerar nu och då har jag tillgång till både jympa och gym. Men suck liksom!
Jämför då med att jag äter en medicin som kostar 570 för en månads förbrukning. Där finns ett högkostnadsskydd och det är ju bra men jag skulle hellre subventionera friskvårdsanläggningar än läkemedelsföretag. Beacause they're satan.
Så jävla dumt.
Just nu tränar jag inte alls för jag har inte haft råd med autogireringen men i morgon ska jag till sjukgymnasten. Som faktiskt är den enda vårdinstansen som fungerar. Annars har jag en allmänläkare som vägrar hjälpa mig med min järnbrist och bara hänvisar till LCHF, en annan läkare som glömt mitt recept och en fysisk träning som jag inte har råd med. 
Jag är liksom sjuk för jag är fattig och fattig för att jag är sjuk. Och allt är ganska sjukt.
Fast allt är inte skit, jag tycker det är ganska mysigt för det mesta trots den fatala bristen på snö. De två senaste årens vargavintrar gör att jag inbillar mig att något annat än regn och blåst gäller. Så är det ju inte, det här är ju Skåne, växtzon ett. Snön kommer i februari, som tidigast.
Jestanes nu fick jag rusa i panik till tvättstugan som automatlåses kl 21. Jag hann! Bara för det tänker jag fultorka tvätten en timme till. Anarki.