söndag 30 maj 2010

Filmrecension med mera


Ja Avatar alltså, jävla mysig film. Men Mi Gaaad vad jag borde sett den på bio i 3D när det begav sig. Nåja, det är så dags att vissla när underläppen är borta. Första gången jag såg den var 2:a maj och då var jag något i affekt pga av alkholintaget dagen innan och sömnbristen alltså blev jag inte lika rörd denna gången. Jag älskar att se om filmer. Det och läsa om böcker. Det är så jag vet om en film/bok är riktigt bra.

Avatar är kanske inte riktigt så hejdundrandes men mysig. Ja inte jättemysig om man betänker att det är så det gick till när världen delades upp i första och tredje världen. Fast i verkligheten vinner aldrig Na'vi. I verkligheten får dom sälja sina naturtillgångar till löjligt låga priser och bli skyldiga Världsbanken miljarder när dom måste låna för att undvika svält. Fiffigt eller hur?

Jag skulle också lätt kunna dela upp världen i Na'vi och Skypeople. På ett personligt plan då. Na'vi är min bekantskapskrets och Skypeople är resten. Vi mot röset mot alla så kallade kollegor, som Mobbade barn så vackert skaldade. Inte så att jag är så himla pigg på att bo i träd eller snöar på shamanism men jag tycker ändå att människor är det viktiga. Eller liv generellt. Allt annat skiter jag i. Valutaspekulationer, Malmö stads profil, pensionssparande och BNP är ju bara nån sorts hittepå för att blanda bort korten. En absurd konsekvens i en värld där det viktigaste av allt är vinst är att girig är det finaste du kan vara.
Nä jag tycker det är för dåligt. För lite och för torftigt.
Jag flätar hellre håret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar