onsdag 13 april 2011

Här vare fett!

Hej jag är tjock.
Nu ska jag berätta lite om hur det är att vara tjock.

Kläder
Klädtillverkare hatar oss tjocka. Jag kan inte se någon annan anledning till varför dom skapar läskiga tält i mörkgrön lycra o ba. kolla tjockis vilken trevlig blåsa!
Nej den är inte trevlig. Det är ett fult oformligt plagg som dessutom främjar svett för den är gjord av plast.
Jag talar för oss tjocka som ett kollektiv; vi har ingen som helst önskan att se ut som Barbapappa. Skärp er!
Vi vill ha samma kläder som alla andra men i större storlekar. Catfish?
Vi vill inte ha kläder i plysch/krossad sammet. Why? För det är fult.
Vi vill inte ha mysiga murriga kläder och ett tips, eftersom många av oss inte fyllt 74 så vill vi ha andra sorters plagg än aprikos sommarbyxa med trevlig virkad topp till. Igen, vi vill samma kläder som alla andra men i större storlekar.
Och ni, La Redoute som lägger till 75 spänn för plagg över stl 42. Lägg av. Det kostar inte så mycket extra per plagg, vi snackar inte om extra metrar här. Dessutom kommer era kläder från samma underbetalda textilarbetare som alla andra. Får dom mer betalt för XL-plaggen? Skulle inte tro det va.

Kärlek och sex
Tjockisen är en mytomspunnen älskare/älskarinna. Förmodligen för att gemene fru tror att fetma kommer sig av frosseri. Den som frossar i mat är naturligtvis helt lössläppt och snuskig när det kommer till ligga.
Den mesta fetman är tyvärr genetisk eller psykosocial (vi tröstäter) så det är tji med den myten.
Därmed inte sagt att tjocka inte kan vara grymma på sängkammarhambo.

Jag läste en gång en idiotkilles blogg om hur bra han tyckte det var att ha tjocka tjejer. Jo för dom ställde upp på mycket mer i sängen eftersom dom var rädda att de inte skulle kunna få någon ny kille.

Ett: Eller så har de tjocka tjejer han varit med varit experimentella men det var väl för mycket för att ta in.

Två: Jävligt nice att tänka att tjejen han har sex med "ställer upp" för att hon är rädd att du gör slut annars. Trevlig människosyn liksom.

Tre: Jag är nog tvungen att leta upp och döda honom.

Ett annat fenomen jag stött på är: killar som tänder på tjocka men är rädda för att bli retade av sina kompisar så de är bara med smala tjejer. Jag tror det ligger en och annan hund begraven här.
Jag tänker dels på att tjejer fortfarande är någon sorts trofé för killar och är din tjej tjock så är du som kille  alltså lite sämre. Som att ha en gammal bil.
Dessutom är porren nedlusad med BBW (det är engelska för tjockis) så någons runkobjekt måste vi rimligtvis vara. Sådär i hemlighet.
För min del är det helt ok. Jag skulle ändå aldrig kunna ha en sån mesig kille. Vad skulle mina kompisar säga.

Jag vet inget alls om hur det funkar i HBT-världen eftersom jag är ett fnasigt hetero.

Hälsan självt
Läkare gillar inte feta. Feta som har ont ska skylla sig själv. Vi är SvedaVärk och Brännkärringar hela bunten. Visserligen har vi ont och behöver hjälp men vi är ju så feta så läkareden har slutat gälla för flera kilo sedan. Möjligen kan vi få magsäcken förminskad. Då kan man bara äta pyttelite resten av livet och riskerar ständiga bristsjukdomar men man är i alla fall inte fet.

Fattiga fetton
Fetma är en klassmarkör. De sämst betalda jobben är tunga och lämnar inte mycket ork över till golfrundor eller aerobics. Den onyttiga maten är billigare än den nyttiga.
Ju fler högskolepoäng desto färre kalorier. Barnfetman ökar i takt med klassklyftorna.
Det om något är en anledning till föraktet och fascinationen för oss tjocka. Vi är lågutbildade, fattiga och hungriga.
Vi är allt man inte får vara. Vi skräms.
Det är bra.
Ni kan gott vara rädda.

1 kommentar: