torsdag 3 februari 2011

Evil eeeevil

Kaninen på bilden är antingen kommunist eller muslim beroende på vilket årtal det är.

Morsning
Läser Al Jazeera för uppdateringar om tjockadönet i Tunisien och nu i Egypten. Det känns som att AJ är nyhetssiten jag väntat på hela livet. Herregud vad bra den är.
Det visar sig till exempel att mellanöstern finns. Det tror man inte ibland när man läser svenska medier även om jag länge misstänkt att så är fallet.
I Egypten håller regimen på att massakrera demonstranter AWS. Tidigare har Regeringen Mubarak försökt tysta protesterna genom att stänga ner internet.
EU och USA vågar inte riktigt ta ställning för de befarar att de som kommer efter Mubarak kan vara någon form av odemokratiska muslimer.
Sen kan det ju verka odemokratisk att öppna eld mot folksamlingar, stänga kommunikationsvägar med omvärlden, sitta på sin post i 30 år och skicka oppositionen i landsflykt. Om vi nu ska snacka demokrati alltså.
Alltså, jag applåderar knappast hur det gick i Iran eller Afghanistan när regimer störtades, men handen på hjärtat, USA hade mer än ett finger syltburken den gången också.
Då var det behjärtansvärt att stödja religiösa fascister bara de slapp släppa någon mark till Sovjet. Nu har ju Sovjet ställt tofflorna för gott så alltså är muslimerna lämpliga som Världens Ondaste.

I den lilla världen förbereder vi oss på finbesök i helgen. Jag har städat och slagit in paket. Saskia har snarkat i sängen. Alla gör det dom är bäst på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar