fredag 31 december 2010

Årskrönika

Gud så härligt att ha en blogg och kunna summera Året Som Gick!

Jag tänkte skriva att 2010 är året då jag fick både jobb och lägenhet men sen kom jag på att jag fick lägenheten 2009 så det går ju inte.
Men vad fan en anställning är inte heller illa pinkat. Helt plötsligt har jag en budget som går runt varje månad i stället för bakåt, bakåt, bakåt. Vem vet till 2011 kanske jag har betalat av lån och kommit i kapp. Det vore skönt.

Jag började året med att bli utförsäkrad. Det var svårt.
Jag kan meddela att det räcker inte alls med positivt tänkande för att reda ut sin ekonomiska situation. Jag höll ändå huvudet högt och sökte jobb och var lösningsinriktad. Till slut hade jag så mycket ångest att jag inte kunde arbetsträna fyra timmar om dagen utan fick gå ner på två timmar.
Visst ska människor som jag hjälpas tillbaka till jobb efter lång sjukskrivning men indragen sjukpenning som en pistol mot huvudet är en hjälp jag betackar mig för.
Jag fattar ärligt talat inte varför jag inte lika gärna kunde haft kvar sjukpenningen tills jag fick en anställning. Samma pengar- mindre psykbryt för mig. Ack ja, vad vet man?
Men slutet gott. Lyckan när Emmaus kunde anställa mig var total. Världens roligaste arbetsuppgifter+bästa arbetskamrater. Rättvist.

Vad har mer hänt? I januari-februari var det stambyte i lägenheten och Gud i London det var drygt. Jag försökte bo kvar i lägenheten medan renoveringen pågick. Jag höll ut i ca 5 minuter. Sen gav jag upp o flydde till Carro.
Men tänk er själva. Mitt i smällkalla januarimorgonen fjärta iväg till en barack som är så kall att vattnet i klosetten har frusit för att sköta sina morgonbestyr. Å nej tack.
En lägenhet utan toalett och utan vatten är inte mycket till lägenhet.
Allt löste sig ju himla bra eftersom jag fick passa Tor o Hannas lägenhet när dom var i Gambia två veckor. Sen stannade jag kvar i  4 extra veckor för dom är världens snällaste snällisar och kunde till sist återvända hem till ett badrum som var top notch.

Första maj gick av stapeln i Göteborg. Det var kallt som ett sibiriskt helvete. Helt sjukt kallt. Men ändå fin dag med massa mingel och ett fantastiskt trevligt nachtspiel hos Henrik med köffe, pastis och årgångsvin. Så ska en efterfestsslipsten dras.

Årets sämsta händelse var helt klart Israels attack mot Ship to Gaza.

Årets bästa är alla trevliga nya bekantskaper. och mina gamla bekantskaper. Och dom nygamla.

Jag och Agnes Z firade 30-årsjubileum som kompisar och hon överaskningsbjöd mig på hotell och trerätters. Det var så himla trevligt. Maten var "to die for", inredningen lyxig och livet filmstjärneaktigt. Särskilt rolig var den värdelösa sprätten som var bartender som vi satte guldkant på tillvaron med att snacka skit om. Allvarligt, han kallade oss flickor. Jag tycker man ska slippa kallas flicka när man fyllt 30. Han tyckte han var gud gåva till kvinnorna. Vi tyckte han var ett kånkelbär.

I september fick jag min anställning och sedan dess har livet varit mycket lättare att leva.

Jag fick olika trevliga besök under hösten och i december var jag i Tromsö som ett starskott på mitt nya projekt: hälsa på folk jag känner i fjärran och ofjärran länder.

2011 blir ett bra år det känner jag i min ichiasnerv.

Gott nytt år darlings!

2 kommentarer:

  1. Låter som ett, om man bortser från början, bra år! Och gott nytt!

    SvaraRadera
  2. Ja jag är mycket glad och nöjd! Gott nytt till dig med!

    SvaraRadera