söndag 11 juli 2010

Smälla ska det göra


"Smälla ska det göra och roligt vill jag ha uti bisse basse bisse basse bomfallera" är en fin liten visa som Karlsson på taket sjunger i boken "Karlsson på taket smyger igen".

Jag är böjd att hålla med sagda Karlsson följdaktligen hade jag furstligt roligt under åskvädret nyss. Åskväder är en annan skitbra grej med sommaren. Det börjar blåsa, sedan kommer regnet och luften blir elektrisk och sen dundrar det på. Åskvädret är inte lilla hunden rädd för, det är väl helt enkelt inte lika skrämmande som kolsyreapparater.

Jag fick dra ut lilla justitieministern på promenad förut. Hela vägen bort till hundgården innan hon äntligen fick gå hem och lägga sig. Jag har hört att det finns hundar som gillar att gå ut men denna sorten tycker det är bäst vid tempererad vår och höst. Resten av tiden kan man ligga inne.
Dom där tvåtimmars hundturerna i ösregn jag föreställde mig har liksom frusit inne och lika glad för det är jag.

I alla fall är det underbart skönt när åskan kommer och inget, säger inget luktar ju så gott som solvarm asfalt som det regnat på.

Appropå smällar var det ju himla oväntat med Littorinskandalen. Det är ju helt olikt män i maktposition att köpa horor. Helt olikt män överhuvudtaget faktiskt.

Eller inte.

Jag tänker att det är samma sak som människor att kunna gasa andra människor. För att kunna göra helt sjuka saker måste vi avmänskliga varandra. För att köpa en kvinna lika lättvindigt som en biobiljett måste kvinnan slutat vara människa och blivit en vara, ett tillhållahandande av tjänst. För att kunna gasa någon måste den personen bli ett skadedjur och inte en person längre.

Det finns dom som hävdar att det inte är värre att jobba som hora än att ha vilket kneg som helst och att vi alla säljer oss för brödfödan. Det är visserligen sant att vi alla lever på våra kroppar (Utom 10% som lever på att äga)men exploateringen av sexualiteten är ju ett intrång i ännu en sfär.
Nu tror ju inte jag att tjejerna blir kåta av att ligga med torskar men om du säljer fittan några gånger varje dag, hur känns det sen när du ska ligga med din partner?

2 kommentarer: