onsdag 14 juli 2010

Tips till Totto
Hej Sven Otto!

Det har inte gått någon av oss förbi att du blev av med jobbet lite hastigt och lusten i veckan som gick. Jag tänkte därför ge dig lite handfasta tips nu när också du står i de arbetslösas skara.

Tänk på att anmäla dig hos arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag så du inte går och slöar till i sommarvärmen.
Din personliga coach kommer där att ge dig olika erbjudanden du inte kan säga nej till. Eftersom du är politiker på hög nivå som gjort bort dig kommer du såklart bli landshövding så småningom, men fram tills dess är det bäst att du är i någon form av åtgärd.
Du förväntas söka jobb i hela landet och om dina barn inte vill flytta med till Svappavaara ja då var det ju trist men å andra sidan löser det ju din vårdnadstvist.

Jag har full förståelse att det kan kännas lite kymigt att hamna ute i kylan sådär pang bara. Men det är viktigt att du förstår att trassliga relationer och en fisig chef är ingen anledning att sjukskriva sig. Alltså du kan naturligtvis få symptom som gör att en läkare vill sjukskriva dig men vad vet väl läkare jämfört med budgetansvariga på försäkringskassan.

Ja just det. Det var det här med din ersättning. Ja du vet det kan ta en två, tre månader innan handläggningen är klar och det är ju beklagligt. Men du är ju så trovärdig så du får säkert krita på Konsum. Nä förlåt där handlar kanske inte du, men ICA då.

Ja Sven Otto såhär kunde ditt liv sett ut om du inte hade en fallskärm på 1,3 miljoner som gör att reglerna du infört aldrig blir något bekymmer för dig.

1 kommentar:

  1. Och ett annat tips till Otto är ju att dra en "liten runk" istället för att skämma ut sig och sin familj inför hela Sverige.

    SvaraRadera